Geef je social media kanalen een kickstart!

De Social Media Kit bevat een schat aan informatie, tips & tricks, praktische documenten en templates die jij zelf kunt gaan inzetten.  Een online cursus speciaal voor de culturele sector!

 


Ben jij klaar om gas te geven en next level te gaan met je social media kanalen?

“We moeten toch zichtbaar blijven?”

Je hebt een to-do lijst waar maar geen einde aan komt. Niet gek, want in de cultuursector wordt hard gewerkt en is geen dag hetzelfde. Ergens onderaan je lijstje staat: ‘Facebook bericht plaatsen’. En moet je niet weer eens een story maken voor Instagram? Of een Reel? Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Je doet je best en je krijgt hier en daar wel een like, maar het zet niet echt zoden aan de dijk. Zie je effect van de moeite die je erin steekt? Of weet je eigenlijk ook niet precies hoe je het aan moet pakken?

De Social Media Kit Cultuur brengt daar verandering in!

“De Social Media Kit is een cursus die je volledig online kunt volgen, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Na inschrijving ontvang je een link naar het online programma en kun je direct van start.”

Ben je werkzaam in de cultuursector en wil je:

N
Je haat-liefde verhouding met zichtbaarheid en social media omtoveren in een love affair?
N
Niet meer ad-hoc met social media bezig zijn en strategische doelen stellen die echt effect hebben?
N
Praktische handvaten krijgen om meer volgers, likes en betrokkenheid te genereren?
N
Leren welke content werkt en hoe je moet bijsturen aan de hand van de statistieken?
N
Op de hoogte zijn van de laatste trends, do’s en dont’s op social media gebied?

De Social Media Kit is een online cursus en bevat 6 modules, zelf in te vullen templates en diverse bonussen:

Module 1

Strategie en doelgroep
Stel je eigen Social Media Strategie op met behulp van het werkboek. Het werkboek bevat een schat aan praktische informatie en tips. Niet alleen lezen, maar meteen toepassen!

Module 2

Contentcreatie
Wat ga je delen? Ik neem je mee in het proces van ideeën verzamelen, geef copywriting tips en laat je zien hoe je de ALT tekst gebruikt.

Module 3

Contentvormen 
In deze module bespreken we de verschillende vormen van berichten die je kunt posten op social media. Doe je voordeel met de do’s en don’ts, tutorials en diverse tooltips.

Module 4

Structureer en plan
Vul je eigen contentkalender aan de hand van een handig template en leer waarom, hoe en wanneer je berichten moet plannen.

Module 5

Volgers en kopers genereren
We duiken in de algoritmes, doen #-onderzoek, ik geef je tips voor meer organisch bereik en je leert hoe je medewerkers en je omgeving kunt inzetten als ambassadeurs.

Module 6

Statistieken en hoe te meten
De kunst is om een verklaring voor de cijfers te krijgen. Leer hoe je de statistieken van je berichten en accounts kunt lezen en waar nodig moet bijsturen.

Templates en bonussen:

N
Werkboek: Social Media Strategie – een zelf in te vullen stappenplan (30 pagina’s!).
N
Cheatsheet: specificaties en afmetingen foto’s en video’s.
N
Template Contentkalender waarin je jouw content overzichtelijk inplant. Inclusief inhaakkalender met meer dan 200 (culturele) inhakers. 
N
Template: Instagram Feed Preview. Zo zie je eenvoudig hoe jouw Instagram overzichtspagina eruit komt te zien met jouw ingeplande berichten.
N
Videotutorial: Facebook Business Manager inrichten.
N
E-book: 55 content ideeën toegespitst op de culturele sector.
N
Template statistieken metenmonitor je cijfers, zodat je echt een mooi overzicht krijgt van je prestaties en meteen inzicht hebt in waar je moet bijsturen.

Investering

De cursus kost eenmalig:

 

€ 199,00

(exclusief btw)

Wat krijg je?

N
Onbeperkt toegang tot de cursus in de online academie. Zowel via de computer, tablet of je telefoon beschikbaar.
N
Kant-en-klare templates die je nu en in de toekomst zelf kunt gebruiken. Ook handig bij het presenteren van je strategie en statistieken.
N
Uitgebreide stappenplannen om je social media kanalen naar een hoger niveau te tillen. 
N
Je loopt niet langer vast op de HOE. Je weet hoe je bepaalde resultaten moet bereiken en hoe je daarvoor een strategie kunt inzetten die zorgt voor dikke resultaten.
N
Deze online cursus is een fijne stok achter de deur. Je komt in actie en blijft in actie.
N
Loop je ergens tegenaan? Stel je vragen en ik voorzie je graag van meer informatie en feedback
N
Ik geloof in overvloed dus er zullen ongetwijfeld nog spontaan extra dingen bij komen.

⭐⭐⭐⭐⭐

Wat anderen zeggen...

“Super professioneel, heel erg uitgebreid, leest lekker weg, en erg duidelijk allemaal. Mega handig om te hebben!

De Social Media Kit Cultuur van Annemarie is dé manier om jezelf en de rest van je organisatie op een heldere en overzichtelijke manier op de hoogte te brengen van alles wat met social media te maken heeft. Wil je de social media kanalen van jouw bedrijf op een professionele wijze inzetten? Dan is de Social Media Kit Cultuur je meest complete startpunt.”

Chantal Koolhoven
Online Content Coördinator
AVROTROS NPO Radio 2

Wat anderen zeggen...

 

De Social media kit cultuur is een vakkundig uitgewerkte training. Het is heel compleet, met veel achtergrondinformatie en uitleg. En tegelijkertijd heel praktisch toe te passen door de heldere hoofdstuk indeling en de toegankelijke en motiverende teksten. Een soort naslagwerk en doeboek tegelijk. Ook als je geen ‘groentje’ bent op social media vlak, zet deze training je opnieuw fris aan het denken en op scherp. Een aanrader.

Hanneke Hartman, 

Hoofd Theater, Film en Marketing
Stichting Aan de Slinger

Wat anderen zeggen...

“Ik wilde even laten weten dat ik het werkboek strategie bepalen echt een fantastisch document vind! Ik krijg er helemaal energie van!”

Babs van der Pas
VDL Verhuur BV

Wat anderen zeggen...


“Een hele fijne cursus met veel handige weetjes en tips Het helpt je om je social media doelen te stellen én te halen. De uitleg is duidelijk, de teksten zijn lekker leesbaar en de e-learning zit zo in elkaar dat je er vlot doorheen gaat. Een aanrader.”

Sandra Borger

Eigenaar tekstbureau Fraas+Faam
Voormaling communicatieadviseur en contentspecialist Bibliotheek AanZet Dordrecht

Wat anderen zeggen...

 “Ik zag het beheren van social media eerder echt als iets moeilijks. Welke media kan ik het beste inzetten en op welke dagen/tijden kan ik het beste posten? Hoe interpreteer ik nu echt goed de data en hoe schrijf ik een pakkend bericht? Via deze overzichtelijke en uitgebreide cursus kreeg ik antwoorden én Annemarie biedt ook nog eens handige templates aan. De balans tussen praktijk en theorie is daardoor heel fijn, ik kon er direct mee aan de slag!

Kortom: ben je op zoek naar onderbouwing van de posts, wil je geïnspireerd worden met nieuwe ideeën én vind je het fijn om het wiel niet helemaal uit te hoeven vinden? Dan zou ik deze cursus zeker aanraden!”

 Tiny Dijkstra

Eventmanager – Moore MTH
(eerder werkzaam als Eventmanager bij DeFabrique)

Wat anderen zeggen...

 

”Het bestuur en ik willen Annemarie een groot compliment geven over het beheer van onze social media kanalen. Ondanks dat er geen activiteiten zijn in het theater, spreekt er zoveel elan en sfeer uit de Junushoff Facebook! Heel knap.”

Dorien van der Laak
Adjunct Directeur, Theater Junushoff

Wat anderen zeggen...


“Annemarie heeft afgelopen maanden voor Theater Aan de Slinger ons hoofd PR Marketing vervangen. Dit heeft zij uitstekend gedaan. Ze bracht veel nieuwe ervaringen mee die ze heeft opgedaan bij haar vele opdrachtgevers. Zeker op het gebied van social media heeft ze samen met haar collega flinke slagen gemaakt. Mochten we weer iemand nodig hebben voor kortere of langere tijd dan bellen we eerst Annemarie!”

Arjen Berendse

Directeur, Stichting Aan de Slinger (theater, film, cultuur, educatie)

Wat anderen zeggen...

 

“Een zeer praktische en up to date social media cursus van A tot Z. Je kan direct aan de slag door de handige templates en voorzetjes. Een aanrader voor iedereen die gestroomlijnder met social media wil werken. Ook na jaren intensief gebruik van alle kanalen veel nieuwigheden en inspiratie.”

Essine Prins

Marketingmanager OZ Planten
Voormalig SPANT! Bussum

Wat anderen zeggen...

 

Met Annemarie heb ik samengewerkt bij Aan de Slinger in Houten en hebben we o.a. het Loeren festival en vele andere festivals en projecten in de markt gezet. Samenwerken was daarbij altijd erg prettig en professioneel. Annemarie is creatief én gestructureerd, daarnaast staat ze voor iedere collega klaar om even te helpen. Nou, dat heeft ze nu uitgewerkt tot een hele cursus social media! Ik ben onder de indruk van hoe het het er uit ziet. En na het volgen van deze cursus, ga ik een stuk zelfverzekerder met onze social media content om. Stap voor stap met duidelijke uitleg. Erg handig om alle informatie bij elkaar te hebben staan. Aanrader!

Bea Nederhoff,

Cultuurmakelaar Gemeente Houten
Hoofd Events & Educatie Stichting Aan de Slinger

De cursus is voor jou als jij…

N
Werkzaam bent in de culturele- of creatieve sector en(mede)verantwoordelijk bent voor de inzet van social media. Dit kan als werknemer van een organisatie, maar zeer zeker ook als zelfstandig ondernemer.
N
Jouw diensten, producten, ideeën en idealen wilt delen met meer mensen.
N
Snapt hoe belangrijk social media is en wilt profiteren van gratis online marketing.
N
Net begint op social media, of al wel actief bent maar nog zonder duidelijk plan of strategie.
N
Geen doorgewinterde social media expert bent en ervoor open staat om te leren.
N
Het zat bent om veel tijd kwijt te zijn aan social media zonder resultaat.
N
Niet (meer) zomaar wat wilt posten, maar ervoor wilt zorgen dat elke post echt een functie heeft een bijdraagt aan je doelen.

“Met de Social Media Kit Cultuur

Leer je in je eigen tijd,

In je eigen tempo,

via een online leeromgeving”

 

Even voorstellen…

Hi, ik ben Annemarie Hoogeveen. Wanneer je werkt in de theatersector dan heb je mijn naam misschien wel eens voorbij zien of horen komen (iets met een klein wereldje).

Na bij verschillende culturele organisaties te hebben gewerkt sta ik inmiddels alweer 5 jaar op eigen benen en zet mijn expertise op het gebied van social media, marketing en communicatie in. Ik heb inmiddels al vele culturele organisaties en ondernemers mogen helpen. En wat krijg ik daar een energie van!

Passie
Waar echt mijn passie ligt? Social media en contentcreatie, specifiek voor de culturele sector. I love it! Gezien het feit dat ik in mijn vijf jaar ondernemerschap altijd ‘vol’ zit met klanten, doe ik vast ergens iets goed 😉. De andere kant van de medaille is dat ik niet iedereen heb kunnen helpen die daarom vroeg en heb ik vaak ‘nee’ moeten verkopen. Dat zat me toch niet lekker, want ik help graag! Daarom heb ik werkelijk al mijn kennis in de praktische online cursus ‘Social Media Kit Cultuur’ gegoten, zodat je snel zelf aan de slag kunt. Doe er je voordeel mee!

 

Aan het einde van deze cursus…

Heb je een social media strategie die past bij jouw organisatie, merk of persoon.
Weet je precies wie jouw doelgroep is en hoe je deze mensen het beste kunt bereiken en aanspreken.
Heb je professionele social media kanalen ingericht die aansluiten bij jouw organisatie, merk of persoon.
Hebben Facebook en Instagram voor jou geen geheimen meer en gebruik je moeiteloos alle verschillende functies.
Weet je precies wat je moet posten en heb je een duidelijke en efficiënte werkwijze voor het plannen, bedenken, schrijven, vormgeven en plaatsen van content.
Trek je op organische wijze (zonder te betalen) nieuwe volgers aan.
Zet je volgers om in betalende klanten.
Verspil je geen tijd meer aan social media, maar doe je enkel dingen die echt resultaat op leveren.
Social media kit cultuur

Veelgestelde vragen

Ik ben een complete beginner op social media. Is deze cursus voor mij geschikt?
Ja, deze cursus is zo ingericht dat het zowel voor de beginner als voor iemand die al wat langer bezig is met social media geschikt is. Ik weet zeker dat je altijd nieuwe dingen leert, ook als je al een tijdje meedraait op social media.  
Hoeveel tijd kost het om de cursus te doorlopen?
Gemiddeld hebben cursisten tussen de 10 en 15 uur nodig om de cursus af te ronden. Je kunt deze uren zelf verdelen en volgt de cursus op je eigen tempo. Vanaf module 1 leer je al praktische dingen die je gelijk kunt toepassen. Je hoeft dus niet te wachten tot je de hele cursus hebt afgerond om aan de slag te gaan met social media.
Mag ik jou ook persoonlijk vragen stellen?
Ik denk graag met je mee. Loop je vast of wil je even sparren over je strategie? Stuur me gerust een mail
Kan ik voor deze cursus gebruik maken van PPO financiering?
Jazeker!

Professionals werkzaam in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling, ook wel Werktuig PPO genoemd.

Werktuig PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers. Je kunt eenvoudig een aanvraag doen via werktuigppo.nl.

PPO financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW) per 12 maanden.

Je ontvangt een digitaal certificaat wanneer je de Social Media Kit Cultuur helemaal hebt doorlopen, waarmee je kunt aantonen dat je de cursus succesvol hebt afgerond.

Over welke social media kanalen gaat de cursus?
Alles wat je leert kun je toepassen op elk social media kanaal, maar de focus ligt op Facebook, Instagram en deels LinkedIn. Voor deze kanalen zijn er ook specifieke tips en uitleg.
Het klikt interessant, maar ik ben nog niet helemaal zeker of het iets voor mij is. Hoe kom ik daarachter?
Stuur mij even een berichtje via e-mail met je vragen en/of waarom je twijfelt. Dan zal ik je m’n eerlijke mening geven over of het aansluit bij wat je zoekt en kan ik je nog wat meer vertellen over de cursus. 
Wanneer kan ik beginnen?
Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Geef je social media kanalen een kickstart!

NU! actieprijs € 199,00

(exclusief btw)